28 Şubat 2018 Çarşamba

Kendinizi Sevmenin Ve Mutlu Olmanın Yolları

             
               Dünyadaki en güzel ve saf duygulardan biridir sevgi. İnsanların karşılıklı olarak birbirini sevmesi ve  mutlu edebilmesi kadar güzel bir şey yoktur. Lakin insanların birbirini sevmeden önce ilk olarak kendini sevmesi gerekir. Yani başkalarını sevmenin yolu, insanın kendisini sevmesinden geçmektedir. Eğer bir insan mutsuz ise, bunun sebebi o kişinin kendisidir. Mutsuz iseniz bu durumu değiştirmesi gereken kişi sizsiniz. İnsanın mutlu yada mutsuz olması kişinin kendi elindedir. Mutsuzsanız demek ki yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

               İlk önce kendinize değer verin. Çünkü siz çok değerlisiniz. Bunu sakın unutmayın. Kendinizi değersiz hissettiren sebepler varsa, bunları tespit edip kendinizi değersiz hissettirecek sebeplerden kurtulmanız gerekir. Bu sebepleri tespit etmeniz için kendinizi tanımanız lazım.  Bu yüzden insanın kendisine vakit ayırması gerekir. Bu stres dolu hayat ve yaşam şartlarında, ne olursa olsun yüreğinizin sesini dinleyip kendinize vakit ayırın. Sevdiğiniz ve mutlu olduğunuz hobilerinizin peşinden gidin. Her daim mutlu olmaya çalışın. Tüm olumsuzluklar karşısında daima hayata pozitif bakın.

               Kendinizi, ailenizi ve çevrenizdeki insanları mutlu edin. Bir insanı mutlu etmek kendinizi daha iyi hissettirecektir.  Aileniz ve çevreniz ile daha fazla vakit geçirin. İlişkiler bazen gelip geçici olabilirken, arkadaşlıklar her zaman kalıcıdır. Bazı insan kendini başkaları ile kıyaslar. Siz siz olun bu hataya hiçbir zaman düşmeyin. Çünkü her insan kendi özünde farklıdır. Kendinizi kıyasladığınız kişide olan özellik sizde olmayabilir yada tam tersi o kıyasladığınız insanda olmayan özellik sizde olabilir. Kendinizi olduğunuz gibi sevin. Yani olayın özü şudur ki; her insanın başarısı ve başarısızlığı farklıdır. Her bireyin kendine özgü özellikleri vardır.

               Belkide kendinizde fark etmediğiniz güzel bir özellik vardır. Gerçekten iyi olduğunuz alanları tespit edip bunları gün yüzüne çıkartın. Örneğin çocuklar ile çok iyi anlaşıyorsunuz ve ileride iyi bir öğretmen olacaksınız. Ama siz bu özelliğinizi bilmiyorsunuz. Bu yüzden kendinizi keşfedin. Bilmediğiniz mükemmel özellikler belkide sizde vardır. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Her insanın farklı farklı özellikleri vardır. Bu yüzden kimseyi kıskanıp kendiniz ile kıyas yapıp boş yere kendinizi üzmeyiniz. Mutlu olmak için çaba harcayınız. Siz çok değerlisiniz...

               Hayattan beklentilerinizi daima yüksek tutun. Gelecek planlaması yapmak sizin için çok iyi olacaktır. Hayat yolunuzu şimdiden çizin ve kendinize hedefler belirleyin. Bu hedefler için çaba sarf edin. Emek ve çaba olmadan iyi yerlere gelinemez. Yukarıda da bahsettiğim gibi, yetenekli olduğunuz özelliklerinizi açığa çıkartıp bunun üzerine yoğunlaşıp, hayatınız üzerinden gelecek planlamaları yapın. Sürekli araştırarak bilgi hazinenizi genişletin. Edindiğiniz bir bilgi belkide ileride size çok lazım olacaktır. Bol bol kitap okumakta ufkunuzu genişletip kendinizi sevmenizi ve mutlu olmanızı sağlayacaktır. Son olarak sevdiğiniz kişilere sevginizi hissettirin. Böylelikle sizi seven insanlar da size sevgisini hissettirecektir. Siz karşınızdakinden sevgi gördükçe daha çok mutlu olacaksınız. Hepinize sevgi dolu günler dilerim, bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın...

               

           

0 yorum to “Kendinizi Sevmenin Ve Mutlu Olmanın Yolları”

Yorum Gönder