10 Şubat 2018 Cumartesi

Hızlı Geçen Zaman



Hayat kısa


               İnsanın hayatında sürekli yenildiği ve durduramadığı tek şeydir zaman. Şöyle bir geriye dönüp geçen yıllarımızı düşündüğümüzde, hangi ara bu kadar zaman geçti diye her insan kendi kendine düşünür. Lakin düşündüğümüzde sadece geçen zamanımızdaki önemli ve değer verdiğimiz anılarımızdan başka birşey hatırlayamayız. Çünkü her geçen günler ve saatler bu kısa hayatımızdan birçok şey alıp götürüyor biz farkında bile olmadan.


               Amma velakin zamanın bu kadar hızlı geçtiğinin farkına varırsak her dakikamızı daha güzel, daha verimli ve daha üretken kullanırız. Boşa zaman harcamayız. Hayata sıkı sıkı bağlanırız. Her yeni günü kendimiz için bir fırsat bilip yeni başlangıçlar yapmalıyız. Her sabah güneşin görevini yapmak için doğduğu gibi, bizimde kendi görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Boş durmayıp sürekli kendimiz ve çevremizdekiler için faydalı işler ile meşgul olmamız gerekiyor.

               Hayat çok kısa. Sahip olduğumuz şeylerin tadını çıkarmayı öğrenmemiz lazım. Mutlu olmak için bekleme hayat kısa, mutlu olmak için hayata pozitif bak yeterli. Yazımı 950 sene yaşayan NUH (Aleyhisselam)'ın şu sözleriyle bitirmek istiyorum. Nuh peygambere vefat zamanlarında bu kadar uzun yaşadın dünyayı nasıl buldun diye sorarlar. Oda, ' Dünyayı iki kapılı bir han gibi gördüm, bir kapıdan girdim diğerinden çıktım ' demiştir. Yani dünya hayatı çok kısadır. NUH (Aleyhisselam) 950 yıl yaşadığı halde sanki onu hiç yaşamamış gibi görmüştür. Bizim hayatımız daha kısa olacaktır. Bu yüzden ona göre yaşamamız gerek. Tabiki hiçbirşey için geç değil. Fakat bazı şeyler her yaşta aynı tadı vermez. Ne demişler herşey zamanında güzeldir. Gerçekten de doğru demişler 😄 Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın...
              

1 yorum: